Skip to main content

Mida sööb minu kahe ja poole aastane

Tere blogi,

Pole ammu kirjutanud. Mõtlesin, et teen mõne postituse eesti keeles. Inglismaal elades oli mul eestlasest sõbranna, kellega sai pm iga päev rääkida, helistasime, käisime külas või väljas kohvitamas. Austraalias pole mul sellist võimalust (pole head sõbrannat/tuttavat 😢) ja ma lausa igatsen eesti keeles rohkem kirjutada/rääkida. Anyways, tahtsin jutustada natuke Saskiast ja tema toitumisest, mis on päris palju muutunud sellest ajast, kui Austraaliasse kolisime.


Saskia on hetkel toidu suhtes veidike tujukas ja valiv. See sama toit, mis ma talle paar päeva tagasi tegin, seda ta ei pruugi jälle süüa. Samas täiesti arusaadav! Endal on ka vahel mingid eriti imelikud isud ja tujud. Ja eks ta saab nüüd rohkem aru ka maitsetest. Kui ma proovin näiteks mõne juurika toidu sisse ära peita, siis ta leiab selle kohe üles ja küsib ''mis see siin on''! Sellist rasket liha (veise või sealiha) talle ka ei meeldi süüa, aga kala tahab küll. Hea on see, et (enamus) puuviljad/marjad talle väga meeldivad.

Kõige kergemalt läheb meil hommikusöögiga- kaerahelbepuder on tema lemmik. Seda võikski kogu aeg ainult süüa. Aga mitte magusat, ikka soolast. Ja piima peab kasutama (mitte vett!) ning peale törts võid ka. Üks päev nädalavahetusel (kui Tristan viitsib kokata) saab ka hommikusöögiks pannkooke meega või kui on kiire, siis hommikuhelbeid piima või jogurtiga.

Lõunasööki on samuti suhteliselt kerge talle teha. Leiba ja saia sööb heameelega. Peale läheb või, toorjuust või Vegemite (Austraalia famous - suhteliselt soolane pärmiekstrakti määre, mis on hea B-vitamiini allikas!) ja kui tuju tuleb, siis juust ja vahel harva singiviil. Munaputru võib ka talle teha ja 99,9%-ne tõenäosus on, et see süüakse ilusti ära.

Õhtusöögiga on nii ja naa. Oleneb, mida ma talle valmistan. Igasugune makaron ja pasta läheb hästi peale, aga kui on kartul või riis, siis tavaliselt mitte. Vahel lükkab taldriku eest ära, vahel songib niisama ja kui tekib uudishimu, siis proovib paar lusikatäit. Viimasel ajal olen harjutanud teda erinevate sisse-segatavate tomatipasta kastmetega, kus on sees erinevad juur- ja köögiviljad (baklažaan, paprika jne) või siis seda kõige tavalisemat kastet- tomat, küüslauk, sibul. Paar kuud tagasi, kui ta nägi suuremat tomati tükki toidu sees, siis keeldus üldse söömast. Nii et me oleme ikka päris suured edusammud teinud! Ja need kastmed on nii head, neid on mitu erinevat sorti. See on Austraalia oma bränd (nagu enamus siin poeletil olevad toiduained), nii et neid mujalt osta ei saa. Aga kindlasti on sarnaseid tooteid, huvi pärast lisan siia ka paar pilti meie lemmikutest.



Liha poolest olen katsetanud kõige rohkem veise- ja kanahakklihaga, sest nagu ma eespool mainisin, liha pole just Saskia lemmik toiduaine. Peab olema suhteliselt loominguline, kuidas talle liha serveerida. Eriti meeldib talle spagetid bolognesega (sest spagette saab kahvli otsa keerata) ja teine lemmik on kanahakkliha tacod ja wrapid (sest neid saab ise teha ja rulli keerata - miss independent). Beekonit panen ka vahel toidu sisse ja enamuse ajast ta ikka sööb.

Ma ei ole praegu eriti mures, et talle juurviljad või köögiviljad ei meeldi - väikesed pididki ju valivad olema söögi suhtes. Aasta ja pooleseni sõi ta kõike, küll oli kerge siis temaga. Mõnikord ta võtab minu taldrikult kurgi-tomati võileiba. Hammustab kurgist pisikese tüki, hoiab kaks sekundi suus, sülitab selle siis välja ja ütleb yucky. 😐 No vähemalt ta proovib!

Siin on siis üks päev Saskia toidupäevikust. Valisin kolmapäeva, mitte midagi erilist selle päevaga ei ole seotud. Kõik söömise kellaajad on iga päev samad (pluss/miinus 15min).

KOLMAPÄEV 05/08/2020

Hommikusöök kell 8:00 🕗 
Kaerahelbepuder võiga (kasutan ainult piima) 
Banaan 
Kõrvale joogiks vesi



Lõunasöök kell 12:00 🕛 
Kaks röstsaia - üks viil või ja juustuga, teine viil või ja Vegemite’ga
Vanilje jogurt
Vaarikad
Kõrvale joogiks vesi



Pärastlõuna snäkk 14:30 🕝 
Juurviljakrõpsud Jumpy's



Õhtusöök kell 16:30 🕓 
Makaronid beekooni tükkidega
Sisse segatud Leggo's tomatipasta kaste
Kõrvale joogiks vesi



Kui päeva lõpuks on söömisega ilusti läinud, siis saab ka midagi head. Mõnikord on selleks komm või tükk sokolaadi, mõnikord koduküpsetatud muffin või küpsis, mõnikord lihtsalt puuvili või jogurt.

Proovime sellist vahepealset näksimist vältida, aga muidugi vahel tuleb ette olukordi (väljas olles, mänguplatsilt tulles), kui emme kotist midagi head leiab või järsku tuleb juustuisu.

Ma siin üks päev mõtlesin, et Saskia võiks ikka rohkem erinevaid toite süüa, aga siis ma jälle tõdesin, et ta ju sööb ikka päris hästi. Nii lihtne on vaadata kõiki neid teisi vanemaid, kelle kahe/kolme aastased lapsed toorest porgandit närivad ja siis võrrelda enda lapsega ja ohata, et miks minu oma ei taha. Ma olen päris mitme emaga toitumise teemal vestelnud ja söömine tundubki see kõige suurem murekivi olevat. Aga lapsed kasvavad ja isegi väiksemagi ajaga võib toimuda kannapööre. Vaatame poole aasta pärast uuesti, kuidas meil toiduga siis suhted on. Võib olla närime ka porgandit ja krõmpsutame julgelt kurki. 😝 Ja kui ei, siis pole ka midagi hullu juhtunud!

Ma kirjutasin seda postitust kaks päeva ja üllatus, üllatus, täna, 6. august 2020, Saskia sööb kurki! Tegin video ka. Ma olen nii uhke tema üle 😍



Comments

Popular posts from this blog

Glossybox - Iconic Hollywood Edition

This month Glossybox takes us a step back in time and worships Hollywood beauty royalty. There are four collector's edition boxes with different coloured bottoms and a Marilyn Monroe print on the cover. My box is a mint green and looking very pretty - definitely worth keeping. The box contains 5 beauty products - 3 of them full size. The products are inspired by the silver screen stars whose elegant and timeless beauty is still as relevant as it was then. The Lord & Berry Lipstick Pencil and POP Beauty Kajal Eyelines Pen are both essential to achieve a time-honoured look - a red lip and feline flick. Eyes and lips are the windows to the soul - when I am doing my make up, I like to concentrate on them the most. I am glad Glossybox chose these classic staples for this month. Lord & Berry Lipstick Pencil in Kiss is the perfect Marilyn red. It's in pencil form which makes the application really easy and because it has the matte finish, it can be glosse

4 Days in Rome / Day 2 More sightseeing and tours

We planned for Monday to be our main sightseeing day. The morning was started with breakfast at our hotel before we left at 10am. A bus to the city centre took us just 10 minutes - €1.20 for one way ticket. Our first stop was at Piazza Venezia, a major circus and known as the central hub of Rome. The majority of Rome's popular tourist attractions are easily accessible from here and are within walking distance. The Altare della Patria (Altar of the Fatherland) caught my eye and we decided to see it up close. This monument was built in 1925 in honour of King Victor Emmanuel, making it quite a new attraction compared to the rest of the Rome and its architecture.   From the top of the building you can see a 360 degree view of Rome. A ticket to the top costs €7 but you can stay on the roof as long as you like!    Our next stop was Santa Maria in Aracoeli , another beautiful Catholic church with a monumental staircase. While you can see the Col

Jewellery box

It is time to take a look inside my jewellery box! I don't wear many accessories during the winter. Why? Maybe because I am all wrapped up and it can be so annoying when earrings, necklaces, bracelets and so on get caught on the extra clothes. But now that spring has arrived, it is time to take all of my accessories out and start wearing them!     I had actually forgotten how much I had in this box - it was such a surprise. It felt like I had just bought them again! I found loads of hair clips and hairbands, which were all ordered from eBay. I don't think I have paid over £5 for any one of them (postage and packing included). They came from China and like everybody knows, it takes about a month for them to arrive!   This peacock hair clip is my favourite. I have worn it a couple of times and I can't really complain about the quality. It actually looks like it is worth a bit more than the £2 I paid.     I love these two hair clips. Th